Ingrediente
3 linguri | Făină |
3 linguri | Amidon |
125 g | Zahăr |
2 bucăți | Gălbenușuri de ou |
1 l | Lapte |
200 g | Unt moale |
300 g | Halva mărunțită |
450 g | Biscuiți cu ciocolată |
180 g | Gem de coacăză |
Instrucțiunea
- Într-un bol turnați 300 ml de lapte, adăugați făină, amidonul de cartofi, zahărul, gălbenușurile și amestecați bine. Într-o cratiță, fierbeți laptele rămas, adăugați treptat amestecul de lapte cu gălbenușuri și amestecați continuu până se îngroașă. Luați de pe foc și lăsați-o să se răcească.
2. Cu ajutorul unui mixer bateți untul moale și adăugați treptat crema răcită. Apoi adăugați halvaua mărunțită și amestecați bine cu o spatulă.
3. Într-o formă reglabilă cu dimensiunea (18 x 22 cm), asamblați tortul în straturi: un strat de biscuiți cu cacao, un strat de cremă, urmează următorul strat de biscuiți, întindeți stratul de gem de coacăze negre și acoperiți cu un strat de cremă.
4. Acoperiți crema cu al treilea strat de biscuiți cu cacao, urmează încă un strat de cremă. Apoi acoperiți cu ultimul strat de biscuiți și repartizați crema rămasă. Nivelați și dați la rece pentru 3-4 ore.
5. Scoateți tortul pe un platou și îl presărați cu halva mărunțită. Savurați cu plăcere!