Cunoașteți rețetele noastre
Creativitatea și-a spus cuvântul, fiecare popor adaptând rețeta halvalei pe gustul său.
CE PRODUCEM?
Doar rețete originale făcute cu tradiție
Halva Victorița cu vanilie
Halvaua ”Victorița” este produsa conform GOST 6502-94.
Halvaua este produsă din floarea soarelui în urma decojirii a semințelor, miezul prelucrat care este de o calitate superioară trece prin cuptorul de uscare și prelucrare termică la temperaturi recomandate, ca urmare fiind răcit până la temperatura de 50 C, ajuns la o astfel de temperatură miezul este trecut prin moară, fracția de miez mărunțit este filtrată prin filtre speciale de ultima generație, după care conținutul obținut este păstrat în vase de inox ce asigură menținerea capacităților sale aromate.
Cea de-a doua componentă este caramela, care este creată din zahăr, melasă de porumb și rădăcinile lemnului dulce.
În urma amestecului dintre masa proteică din miezul de floarea soarelui de 65 % și caramela 35% obținem produsul final – Halvaua.
Valoarea nutritivă la 100g produs: grăsimi – 41,1 g din care acizi grași saturați – 3,73 g, glucide – 37,4 g din care zaharuri – 27,7 g, proteine – 14,0 g, sare – 0,16g.
Valoarea energetică la 100 g produs: 580 kcal.
Halvaua produsă de SC ”Cont-Asistent” are o culoare crem, lipsește orice miros/gust neplăcut.
În producerea de halva nu folosim careva conservanți, stabilizatori, E-uri, etc.
Datorită dublei prelucrări a miezului de floarea soarelui, inclusiv prelucrarea termică ne permitem să avem un produs diferit ce ne caracterizează față de ceilalți producători de halva.
Halva Victorița cu arahide
Halvaua ”Victorița” este produsa conform GOST 6502-94.
Halvaua este produsă din floarea soarelui în urma decojirii a semințelor, miezul prelucrat care este de o calitate superioară trece prin cuptorul de uscare și prelucrare termică la temperaturi recomandate, ca urmare fiind răcit până la temperatura de 50 C, ajuns la o astfel de temperatură miezul este trecut prin moară, fracția de miez mărunțit este filtrată prin filtre speciale de ultima generație, după care conținutul obținut este păstrat în vase de inox ce asigură menținerea capacităților sale aromate.
Cea de-a doua componentă este caramela, care este creată din zahăr, melasă de porumb și rădăcinile lemnului dulce.
În urma amestecului dintre masa proteică din miezul de floarea soarelui de 65 % și caramela 35% obținem produsul final – Halvaua, (cu arahide se adaugă 6% de arahide).
Valoarea nutritivă la 100g produs: grăsimi – 41,1 g din care acizi grași saturați – 3,73 g, glucide – 37,4 g din care zaharuri – 27,7 g, proteine – 14,0 g, sare – 0,16g.
Valoarea energetică la 100 g produs: 580 kcal.
Halvaua produsă de SC ”Cont-Asistent” are o culoare crem, lipsește orice miros/gust neplăcut.
În producerea de halva nu folosim careva conservanți, stabilizatori, E-uri, etc.
Datorită dublei prelucrări a miezului de floarea soarelui, inclusiv prelucrarea termică ne permitem să avem un produs diferit ce ne caracterizează față de ceilalți producători de halva.
Halva Victorița cu stafide
Halvaua ”Victorița” este produsa conform GOST 6502-94.
Halvaua este produsă din floarea soarelui în urma decojirii a semințelor, miezul prelucrat care este de o calitate superioară trece prin cuptorul de uscare și prelucrare termică la temperaturi recomandate, ca urmare fiind răcit până la temperatura de 50 C, ajuns la o astfel de temperatură miezul este trecut prin moară, fracția de miez mărunțit este filtrată prin filtre speciale de ultima generație, după care conținutul obținut este păstrat în vase de inox ce asigură menținerea capacităților sale aromate.
Cea de-a doua componentă este caramela, care este creată din zahăr, melasă de porumb și rădăcinile lemnului dulce.
În urma amestecului dintre masa proteică din miezul de floarea soarelui de 65 % și caramela 35% obținem produsul final – Halvaua, (cu stafide se adaugă 6% de stafide).
Valoarea nutritivă la 100g produs: grăsimi – 41,1 g din care acizi grași saturați – 3,73 g, glucide – 37,4 g din care zaharuri – 27,7 g, proteine – 14,0 g, sare – 0,16g.
Valoarea energetică la 100 g produs: 580 kcal.
Halvaua produsă de SC ”Cont-Asistent” are o culoare crem, lipsește orice miros/gust neplăcut.
În producerea de halva nu folosim careva conservanți, stabilizatori, E-uri, etc.
Datorită dublei prelucrări a miezului de floarea soarelui, inclusiv prelucrarea termică ne permitem să avem un produs diferit ce ne caracterizează față de ceilalți producători de halva.
Halva Victorița cu cacao
Halvaua ”Victorița” este produsa conform GOST 6502-94.
Halvaua este produsă din floarea soarelui în urma decojirii a semințelor, miezul prelucrat care este de o calitate superioară trece prin cuptorul de uscare și prelucrare termică la temperaturi recomandate, ca urmare fiind răcit până la temperatura de 50 C, ajuns la o astfel de temperatură miezul este trecut prin moară, fracția de miez mărunțit este filtrată prin filtre speciale de ultima generație, după care conținutul obținut este păstrat în vase de inox ce asigură menținerea capacităților sale aromate.
Cea de-a doua componentă este caramela, care este creată din zahăr, melasă de porumb și rădăcinile lemnului dulce.
În urma amestecului dintre masa proteică din miezul de floarea soarelui de 65 % și caramela 35% obținem produsul final – Halvaua, (cu cacao se adaugă 6% de cacao).
Valoarea nutritivă la 100g produs: grăsimi – 41,1 g din care acizi grași saturați – 3,73 g, glucide – 37,4 g din care zaharuri – 27,7 g, proteine – 14,0 g, sare – 0,16g.
Valoarea energetică la 100 g produs: 580 kcal.
Halvaua produsă de SC ”Cont-Asistent” are o culoare crem, lipsește orice miros/gust neplăcut.
În producerea de halva nu folosim careva conservanți, stabilizatori, E-uri, etc.
Datorită dublei prelucrări a miezului de floarea soarelui, inclusiv prelucrarea termică ne permitem să avem un produs diferit ce ne caracterizează față de ceilalți producători de halva.
CUM A ÎNCEPUT TOTUL
Istoria halvalei noastre datează din 2010
Din istoria halvalei.
Halvaua a început să fie folosită tot mai des, mai ales în perioadele de post.
Halvaua a fost una dintre găselnițele gurmanzilor indieni, transmisă mai departe în Asia de Vest, în Peninsula Balcanică, dar și în zona mediteraneană. Pentru diferite culturi, nume diferite. Astfel, era numită „halava” (în limba sanskrită), „halvah” (în limba iudaică), „halawi” (în limba arabă), „helva” (în limba turcă) sau „halwa” (în limba indiană). Creativitatea și-a spus cuvântul, fiecare popor adaptând rețeta pe gustul său.
Beneficiile halvalei
Consumată rațional, are efecte depurative, antioxidante, tonice și remineralizante. De altfel, un alt atuu îl are și în tulburările de memorie, prin conținutul crescut de lecitina. Până la urma, foarte importantă e proveniența produsului.
Halvaua din miez de floarea-soarelui este un aliment recomandat persoanelor care fac efort fizic susținut. În cantități moderate, acest sortiment de halva este indicat celorlalte categorii de consumatori, numai in cadrul unei diete echilibrate.